Tip transport:

Oras plecare

Oras plecare

Destinatie

Oras destinatie

Oras destinatie

Regiune

Data de plecare

Numar nopti

Data de intoarcere

Adulti

Copii

Copii

Varsta copil 4

Varsta copil 3

Varsta copil 2

Varsta copil 1

Oferte Egipt, Oferte Dahab Oferte Dahab 2015 prin Mondial Tour, Oferte Egipt 2015, Early booking 2015

Hoteluri, Oferte Egipt, Oferte Dahab

Hotel Coralia Club EGIPT, Dahab, Nuweiba

Hotel Coralia Club Dahab este situat la 90 km de aeroportul Sharm El Sheikh, în regiunea Dahab, pe malul marii. A fost construit în anul 1990; ultima renovare

Hotel Hilton Dahab Resort EGIPT, Dahab, Nuweiba

Hotel Hilton Dahab Resort este situat la 87 km de aeroportul Sharm El Sheikh, în regiunea Dahab, pe malul marii. A fost construit în anul 1999. Hotelul,

Hotel Hilton Nuweiba Coral Resort EGIPT, Dahab, Nuweiba

Hotel Hilton Nuweiba Coral Resort este situat 160 de km de aeroportul din Sharm, in statiunea Nuweiba, pe malul marii. Dispune de 202 camere: - 120 standard room (max 2+2

Hotel Iberotel Dahabeya EGIPT, Dahab, Nuweiba

Hotel Iberotel Dahabeya Dahab este situat la 90 km de aeroportul Sharm El Sheikh si la 3 km de centrul regiunii de resort Dahab, pe malul marii. A fost construit în

Hotel Tropitel Dahab Oasis EGIPT, Dahab, Nuweiba

  Hotel Tropitel Dahab Oasis este situat la 90 km de aeroportul Sharm El Sheikh, în regiunea Dahab, pe malul marii. A fost construit în anul 2004,

Hotel Ganet Sinai Touristic Village EGIPT, Dahab, Nuweiba

Hotel Ganet Sinai Touristic Village Dahab este situat la 100 km de aeroportul Sharm El Sheikh, în regiunea Dahab, pe malul marii. A fost construit în anul


Pozitionare pe harta

 

Prezentare

Dahab

 

Statiunea Dahab se afla la 85 km distanta de Sharm El Sheikh si la origine a fost un sat de beduini numit Assalah.

Catre de granita cu Israel, se afla Insula Coralilor, unde s-a construit o cetate in timpul Cruciadelor, in prezent existand ruinele cetatii.

Dupa rascoala de 6 zile, orasul a fost ocupat de catre israelieni, dandu-i-se denumirea ebraica de Di-Zahav, loc ce este mentionat in Biblie ca unul dintre locurile de popas din timpul exodului de israelieni din Egipt.

Teritoriul Peninsulei Sinai a fost retrocedat statului egiptean incepand cu 1982, in urma Tratatului de pace Israel – Egipt, dupa care statiunea a primit denumirea de Dahab.

Aparitia investitiilor straine si a lanturilor de complexe hoteliere a favorizat popularea turistica a statiunii.

Dahab este deservit de Aeroportul International Masbat de langa Sharm El Sheikh.

Descriere

Dahab (in limba araba inseamna ‘aur”) este o denumire cu mai multe origini : unii arheologi sustin faptul ca aurul s-a scurs de pe munti in trecut, in zona fiind o acumulare de zacaminte de aur, altii sustin ca numele a fost dat pentru nisipurile care au o culoare intense aurie, dar localnicii atribuie denumirea statiunii cu cerul in timpul asfintitului. Insa odata cu trecerea anilor a devenit una dintre statiunile recunoscute de la tarmul Marii Rosie.

 Orasul este asezat la intalnirea a doua golfuri : El Qura si Ghanzala. In Ghanzala este partea veche a orasului, El Assalah. Aici se gasesc restaurante, moteluri, bazaruri.

In partea dinspre golful El Qura este localizata partea centrala mai noua a statiunii, faleza fiind principala atractie pentru nenumaratele restaurante si plimbari de promenada. Aici majoritatea hotelurilor sunt localizate pe plaja. Putin mai la sud, aproape de itnrarea in zona protejata Nabq , sunt localizate hoteluri de lux din lanturi renumite.

 

In Dahab se poate gasi cazare incepand de la hoteluri de lux pana la complexe de locuri de campare localizate in zona veche a statiunii Assalah.

Tabloul este completat de restaurante, discoteci, baruri , cluburi de noapte si magazine care se regasesc de-a lungul statiunii.

 

 Unul dintre elementele specifice ale orasului sunt restaurantele de pe plaja unde oaspetii sunt invitati sa “stea pe jos”, asemeni stilulului beduinilor care a ramas pastrat de ani de zile. Dincolo de mesele joase si pernutele confortabile asezate pe plaja, decorate in culori vii stau vitrine cu peste, de unde fiecare isi poate allege pestele dorit precum si modul in care doreste sa fie preparat. Meniurile sunt delicioase, destul de accesibile ca prêt, astfel ca turistii apreciaza acest fel de ospitalitate.

 Printre cele mai importante activitati, recunoscute sunt scufundarile, snorkeling si windsurf.

In statiune sunt mai mult de 40 de centre de scufundare, majoritatea dintre ele organiseaza safari in zonele Abu Galum, zona protejata Nabq. Printre cele mai importante locuri de scufundari sunt reciful de la Far, Eel Garden si Canionul.

 Plimbarile cu jeep-ul si camilele sunt conduse de ghizi locali beduini. Din Dahab se poate ajunge usor in Canion, la manastirea St. Katherine si Muntele Sinai. Popasurile se fac in in oazele Ein Umm Ahmed sau Ein Kid.

 

Datorita vanturilor mai puternice, Dahab este un loc excelent pentru sporturile de apa, dar mai ales perfect pentru windsurf. Renumite in zona sunt Adancul Albastru ( Blue Hole), Canionul, si Farul. Un drum asfaltat leaga Assalah de Adancul Albastru, aici dezvoltandu-se hoteluri cu vedere perfecta, in fata recifurilor de corali spectaculosi.

Nuweiba este o statiune turistica de pe coasta Pensinsulei Sinai, la 70 de km sud de Taba si 180 km nord de Sharm El-Sheikh.

Cu 10 ani in urma, statiunea Nuweiba era o destinatie preferata in special de catre cei care veneau in vacanta pr cont propriu. Insa investitorii straini au gasit potentialul acestei regiuni precum si a plajelor virgine dintre Nuweiba si Taba, astfel ca au decis sa dezvolte o retea de hoteluri de lux, cu transport organizat.

In prezent ramane o statiune departe de a fi glomerata, cautata de catre cei care doresc o vacanta linistita in compania ospitaliera a locului.

Nuweiba este impartita in trei sectiuni :

Nuweiba Tarabin , in partea de nord, care consta intr-o mica padure de palmieri, un golfulet linistit precum si ruinele unei cetati turcesti. A deservit in trecut beduinilor ca sursa de apa si popas. Nuweiba Tarabin este recunoscuta pentru atmosfera orientala, cu restaurante amenajate in stilul beduinilor, avadn carpete si covoare turcesti care invita la relaxare si destindere.

Orasul propriu-zis Nuweiba a fost stabilit in timpul ocupatiei Israelite din 1971. Prima semnificatie a fost de legatura intre tribul Tarabin si tribul Muzeina din sud. Exista bazaruri, supermarket, internet café si restaurante pentru toate toate gusturile.

 Dunele se regasesc intre orasul propriu-zis si Nuweiba Muzeina. Sunt impartite in Duna si Mica Duna. In Mica Duna sunt majoritatea hotelurilor in timp ce in Duna se gasesc bungalouri, catvea restaurante cochete si hoteluri mai mici.

Portul sau Nuweiba Muzeina este zona industriala a statiunii. La origine portul era resedinta de vara a tribului Muzeina, o oaza locuita datorita schimburilor comerciale  care au condus la stabilirea definitiva a tribului. Activitatile comerciale s-au intensificat ceea ce a dus la dezvoltarea zonei, au aparut restaurante, hoteluri, scoli, apoi si primele hoteluri mari.