Tip transport:

Oras plecare

Oras plecare

Destinatie

Oras destinatie

Oras destinatie

Regiune

Data de plecare

Numar nopti

Data de intoarcere

Adulti

Copii

Copii

Varsta copil 4

Varsta copil 3

Varsta copil 2

Varsta copil 1

Oferte Romania 2014, Statiuni montane 2014, Oferte Hunedoara 2014 Oferte 2014 Hunedoara, Oferte Parang, cazare Hunedoara, Oferte Romanaia 2014, vacanta la munte 2014

Pensiuni/vile, Oferte Romania 2014, Statiuni montane 2014, Oferte Hunedoara 2014

Cazare 2014 Hunedoara Pensiune Edelweiss Oferte Romania 2014, Statiuni montane 2014, Oferte Hunedoara 2014

Cabana Edelweiss se afla la numai 20 m de teleschiul nr. 2, in partea de sus a statiunii Straja, langa vechea cabana Straja. Dotari si facilitati:Capacitate cazare: 52


Pozitionare pe harta

 

Imagini

Hunedoara Hunedoara 
Hunedoara Hunedoara 
Hunedoara Hunedoara 

Prezentare

Hunedoara

 

Hunedoara este un județ aflat în regiunea Transilvania, în România. Județul face parte din Regiunea de dezvoltare Vest iar reședința acestuia este municipiul Deva.

Judetul Hunedoara este situat in sud-vestul Transilvaniei, unde Muntii Apuseni se intalnesc cu Carpatii Meridionali si la sud de raul Mures. Judetul are o suprafata de 800 kmp si peste 30 de varfuri muntoase.

Printre acestea se numara si Retezet (2.484 m deasupra nivelului marii) Peleaga (2.509 m) si Papusa (2.502 m). In 1935, a fost fondat Parcul National Retezat numit mai tarziu Rezervatia Biosfera. Padurile intinse, raurile, vaile si terasele au oferit din vremuri preistorice tot ceea ce este necesar pentru locuitorii acestei zone.

Vestigii ale omului din paleolitic se gasesc in pesterile Cioclovina si Ohaba Ponor. In Turdas, langa Orastie, se gasesc vestigii ale culturii neolitice. In Muntii Orastie (Masivul Surianu), la Gradistea Muncelului, se gaseste  Sarmizegetusa Regia, capitala regilor daci Burebista si Decebal. In depresiunea Hateg se gasesc ruinele capitalei Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

La poalele Muntilor Poiana Rusca, in orasul Hunedoara, se gaseste impozantul castel al familiei Corvin, cea ma bine pastrata cladie medievala din sud-estul Europei. Tot aici se gasesc si cele mai vechi monumente crestine din Evul Mediu: bisericile din Densus, Streisingeorgiu, Strei, Sintamarie Orlea, Gurasada, Ribila si Criciur, adevarate capodopere ale culturii europene timpurii. In Municipiul Deva, resedinta de judet, se gasesc doua puncte de interes turistic: Castelul Magna Curia, construit in secolul al XVI-lea, astazi Muzeul Civilizatiei Daco-romane, si Liceul Sportiv care este cunoscut in intreaga lume datorita renumitelor gimnaste Nadia Comaneci, Lavinia Agache, Daniela Silivas si Lavinia Milosovici.

De asemenea, in judet se mai gaseste si  Cetatea Deva. Drumurile accesibile catre zonele turistice si istorice ale judetului, hotelurile, motelurile, cabanele montane, teleskuirile si telecabinele din Muntii Parang si Valcan (Straja) cat si ospitalitatea locuitorilor sunt numai cateva elemente de interes turistic. Calatorind in judetul Hunedoara, turistul poate sa ia parte la petrecerile populare, care au loc aici si pot sa admire costumele, cantecele si dansurile populare si v-or putea descoperii frumusetea peisajului si a sufletului romanesc.