Tip transport:

Oras plecare

Oras plecare

Destinatie

Oras destinatie

Oras destinatie

Regiune

Data de plecare

Numar nopti

Data de intoarcere

Adulti

Copii

Copii

Varsta copil 4

Varsta copil 3

Varsta copil 2

Varsta copil 1

Oferte Spania 2018, Oferte Menorca 2018 Insula Menorca Spania Litoral 2018 Menorca - Oferte cazare Menorca 2018 - Sejur 2018 Menorca - Oferte Early Booking Menorca 2018 - Oferte Spania

Pozitionare pe harta

 

Imagini

Menorca 2014 Menorca 2014 
Menorca 2014 Menorca 2014 
Menorca 2014 Menorca 2014 
Menorca 2014 Menorca 2014 
Menorca 2014 Menorca 2014 

Prezentare

MenorcaMenorca este una dintre principalele insule din arhipelagul Balear (Spania). Numele său provine de la “Minorica”, fiind mai mică decât insula Mallorca.
Menorca a fost declarata rezervatie a biosferei in data de 8 septembrie 1993 de către UNESCO.

Economia
Spre deosebire de alte insule din arhipelag, Menorca nu s-a putut dedica turismului în timpul dictaturii, şi în special în timpul anilor şaizeci, deoarece a fost considerata un obiectiv militar, fiind mai estic punct al Spaniei. La acel moment una dintre principalele activitati economice a fost tocmai comerţul cu aceşti soldaţi, care apoi a fost înlocuit cu turismul. Acest lucru a avut drept consecinta faptul că plajele şi peisajele naturale sunt mult mai bine conservate. Principalii turisti care vin la Menorca sunt britanici, fapt determinat de colonizarea insulei, urmati apoi de turistii spanioli.
Sunt, de asemenea, vitale pentru economia insulei cresterea vitelor şi fabricarea brânzrturilor cu denumiri de origine "mahón" (Branza de Mahon), industria de incaltaminte, marochinarie şi piele, în general, bijuterii, produse de patiserie, mezeluri şi alte industrii mici sunt al doilea pilon al economiei.

Mancaruri tipice
Printre mancarurile tipice din Menoría se numara: branza de Mahon, sobrasada, carniuxua, camot sau cuixot, oliaigua, caldereta de langosta, coca bamba, pastissets, formatjades, carquinyols.

Municipii
Municipiile principale sunt Ciudadela de Menoría (oficial Ciutadella) y Mahón (Maó). Insula este impartita administrativ, in urmatoarele municipii:

· Alayor (Alaior), oras industrial si universitar;
· Villacarlos (Es Castell);
· Ciudadela de Menorca (Ciutadella), fosta capitala a insulei;
· Ferrerías (Ferreries);
· Maó, centru administrativ si actuala capitala a insulei Menorca;
· Mercadal (Es Mercadal);
· Es Migjorn Gran, local in care s-a nascut Joan Riudavets;
· San Luis (Sant Lluís).


Obiective Turistice
Pe insula exista multe monumente megalitice (navete, talayots) şi taulas, alaturi de galerii, incinte acoperite, pesteri, etc. S-au gasit situri arheologice importante in aşezările preistorice Trepucó şi Talatí, naveta des Tudons, loc funerar datând de la tranziţia de la PreTalayotic la Talayotic inicial, între Ciudadela si Ferrerias. Există de asemenea o bazilica paleo-creştină în apropiere de plaja din Son Bou si ruinele unui fort pemuntele Santa Agueda, ultimul punct de rezistenţă a musulmanilor în faţa cuceririi de catre Alfonso III.

În Monte Toro, în centrul insulei, se afla Sanctuarul Fecioarei de pe Muntele Toro (patroanăa insulei Menorca).