Tip transport:

Oras plecare

Oras plecare

Destinatie

Oras destinatie

Oras destinatie

Regiune

Data de plecare

Numar nopti

Data de intoarcere

Adulti

Copii

Copii

Varsta copil 4

Varsta copil 3

Varsta copil 2

Varsta copil 1

Hoteluri, Oferte Romania 2018, Oferte Vama Veche 2018

Hotel Club D`Or Oferte Romania 2018, Oferte Vama Veche 2018

Club D`Or este situat în Vama Veche, la 300 de metri de plajă și oferă acces gratuit la Wi-Fi, piscină în aer liber, cadă cu hidromasaj, restaurant și

Hotel Bazart Oferte Romania 2018, Oferte Vama Veche 2018

Hotelul Bazart* este situat în complexul BIBI din Vama Veche, pe aleea pricipala spre mare, la numai 50 m de plaja larga si nisipoasa.   Descrierea unitatii


Pozitionare pe harta

 

Imagini

Statiunea Vama veche Statiunea Vama veche 

Prezentare

Vama Veche

 

Vama Veche aparține administrativ de comuna Limanu. Localitatea este amplasată în Dobrogea, pe malul Mării Negre, la mai puțin de un kilometru de granița cu Bulgaria.

Majoritatea turiștilor care frecventau Vama Veche înainte de modernizarea șoselei și de deschiderea frontierei, erau studenți, elevi, sau persoane care doreau să se rupă de agitația de la oraș. Ulterior, turismul a evoluat, frecventarea a crescut, mulți dintre vizitatori nu mai caută linște, ci distracție și petreceri ; strada principală este de altfel plină cu localuri și terase. Între localitățile Doi Mai și Vama Veche, litoralul este teoretic ocrotit de o Rezervație naturală integrală (terestră și maritimă) dar practic, lipsa de fonduri pentru rezervație și de informare a publicului duce, vara, la exploatarea și poluarea și a acestei porțiuni a Litoralului românesc.

Aproape de țărm se află epava unei foste nave grecesti Akra Aktion esuata in 19.02.1981 aceastǎ epavă fiind una din atracțiile localității. În decursul anilor această epavă a fost folosită ca țintă de către Marina Militară. În 2013 epava se află într-o stare foarte avansată de degradare.